Hardsteen

Hardsteen is een sedimentaire kalksteensoort met een hoge dichtheid en hardheid. Er zijn verschillende soorten hardsteen te koop die uit diverse plekken van de wereld komen. Wij hebben ervoor gekozen om alleen met Belgisch hardsteen te werken, omdat Belgisch hardsteen van zeer goede kwaliteit is. Onze hardsteen importeren we zelf rechtstreeks uit de groeve in België.  Belgisch hardsteen is niet egaal van kleur. In het oppervlakte kun je nog fossielen ontdekken. Ook zitten er vaak wat aders in en kan er brand in voorkomen. Dit hoort allemaal bij de steen.

Belgisch hardsteen is vlek-, kras- en zuurgevoelig. Dit maakt Belgisch hardsteen op het eerste gezicht minder geschikt voor bijvoorbeeld een aanrechtblad of een doucheplateau. Maar er zijn ook mensen die daarom juist wel voor een aanrechtblad van Belgisch hardsteen kiezen, omdat na verloop van tijd, door het gebruik, het blad steeds meer gaat leven. Elk blad ontwikkelt zo na verloop van tijd zijn eigen unieke patina, dat echt past bij de gebruiker. Belgisch hardsteen wordt ook veel gebruikt voor dorpels, muurafdekkers, vensterbanken, gevelbekleding, etc. We kunnen Belgisch hardsteen leveren in: geschuurd, grijs gezoet, donker gezoet en Anticato.

onderhoud belgisch hardsteen

Bij goed onderhoud en gebruik kan uw product van natuursteen jaren mee. Voor een uitgebreid advies over het onderhoud van een natuursteensoort kunt u natuurlijk altijd bij ons langs komen in Barneveld. Hieronder is het algemene onderhoudsadvies voor Belgisch hardsteen opgenomen.