marmer

Marmer en kalksteen kenmerkt zich door een vaak karakteristieke adering. Daardoor heeft het een luxe uitstraling. Alle marmer- en kalksteensoorten zijn vlek-, kras- en zuurgevoelig. Kenmerkend voor deze steensoorten is dat er putjes in de platen kunnen zitten en dat bepaalde delen van de platen ingelijmd kunnen zijn om een mooi egaal oppervlakte te krijgen.  

Elke marmerplaat heeft een unieke tekening.  Voor grotere projecten kunt u bij één van onze leveranciers platen gaan uitzoeken, of zorgen wij voor foto’s van de platen waarmee we aan het werk gaan.  Marmer is verkrijgbaar in gezoet (mat), leather finish (licht ruw) en gepolijst (glimmend). Bekende marmer- en kalksteensoorten zijn: Bianco Carrara, Arabescato, Emperador, Jura Grau, Travertin, Bronze Fantasy, Crema Marfil, Perlato Olimpo, Nero Marquina

onderhoud Marmer

Bij goed onderhoud en gebruik kan uw product van natuursteen jaren mee. Voor een uitgebreid advies over het onderhoud van een natuursteensoort kunt u natuurlijk altijd bij ons langs komen in Barneveld. Hieronder is het algemene onderhoudsadvies voor marmer opgenomen.